man-elektrische-boiler

Op welke manier water besparen in de badkamer?

Water is een waardevolle hulpbron die steeds schaarser wordt. Om deze reden is het belangrijk dat we allemaal ons steentje bijdragen om het gebruik en de verspilling ervan te verminderen, vooral in de badkamer, waar een grote hoeveelheid water wordt gebruikt. 

Hieronder ontdekken we enkele ideeën om de vraag te beantwoorden hoe we water kunnen besparen in de badkamer .

Tips en ideeën om water te besparen in de badkamer

Een van de gemakkelijkste manieren om water in de badkamer te besparen is door de tijd die u onder de douche doorbrengt te beperken

Door de tijd onder de douche te verkorten, kunnen we een aanzienlijke hoeveelheid water besparen. 

Eén manier om dit te doen is door een timer of klok te gebruiken om de tijd te meten die nodig is om te douchen. 

We kunnen ook de hoeveelheid water die we gebruiken tijdens het douchen verminderen door de kraan dicht te draaien terwijl we ons inzepen of ons haar wassen.

Gebruik een eco douchekop

Een andere manier om water in de badkamer te besparen is door het installeren van een waterbesparende eco douchekop

Deze douche koppen beperken de hoeveelheid water die per minuut stroomt, waardoor het waterverbruik onder de douche aanzienlijk wordt verminderd terwijl je toch een goede waterstraal behoudt.

Daarnaast kunnen we ook low-flow kranen in de wastafel en het bad installeren om het waterverbruik in de badkamer verder te verminderen.

Vang het water op

Een andere handige tip om water te besparen in de badkamer is het hergebruiken van het water dat in de douche of badkuip wordt gebruikt

In plaats van het water door de afvoer te laten lopen, kunnen we het in een emmer opvangen en gebruiken om planten water te geven of het huis schoon te maken.

15 snelle tips om te besparen in de badkamer

Wil je meer tips om water te besparen in de badkamer? We geven je 15 tips zodat je geen enkele druppel mist!

 1. Draai de kraan dicht terwijl u uw tanden poetst. U bespaart tot wel 20 liter water per dag!
 2. Gebruik een kopje om je tandenborstel af te spoelen in plaats van stromend water.
 3. Kies voor douches in plaats van een bad. Douchen verbruikt veel minder water en energie.
 4. Verminder de tijd die u onder de douche doorbrengt. Probeer de tijdsduur van 5 minuten niet te overschrijden. Een paar minuten minder onder water kunnen u vele liters water besparen.
 5. Gebruik een gieter of beker om uw huisdieren te wassen in plaats van de kraan te laten lopen.
 6. Repareer eventuele waterlekken in de badkamer zodra u ze opmerkt. Lekken kunnen zeer kostbaar zijn en veel water verspillen.
 7. Als je je scheert, vul dan de gootsteen met water in plaats van het water te laten lopen.
 8. Pas de temperatuur van de douche aan voordat u naar binnen gaat. Dit helpt voorkomen dat u water verspilt terwijl u wacht tot het is opgewarmd.
 9. Gebruik een spoeling met halve lading op het toilet om indien mogelijk water te besparen.
 10. Als u een ouder toilet heeft, plaats dan een fles water of steen in de tank om de hoeveelheid water die per spoelbeurt wordt gebruikt te verminderen.
 11. Als u de mogelijkheid heeft, kies dan bij het vervangen van uw oude toilet voor een waterzuinige toiletpot.
 12. Gebruik het toilet niet als prullenbak. Het is niet nodig om papier, luiers of ander afval door het toilet te spoelen.
 13. Overweeg om een ​​bewegingssensorkraan in de badkamer te installeren. Dit kan het waterverbruik helpen verminderen door de hoeveelheid stromend water te beperken.
 14. Gebruik de wasmachine alleen als er een volle lading kleding in zit. Wasmachines gebruiken een grote hoeveelheid water.
 15. Gebruik de medium spoelknop op het toilet. Hierdoor wordt de hoeveelheid water die u gebruikt elke keer dat u het toilet doorspoelt, verminderd.

5 tips om te besparen op de badkamer als je huisdieren hebt

Het hebben van huisdieren hoeft de inspanningen om water in de badkamer te besparen niet te belemmeren. Hieronder ontdekken we enkele tips die u kunt volgen:

 1. Baad uw huisdieren buiten : Baad ze indien mogelijk buiten, in de tuin of op het terras. Op deze manier wordt er geen water verspild en kan het worden hergebruikt om de planten water te geven.
 2. Gebruik een emmer : Als u uw huisdieren liever in bad of onder de douche wast, gebruik dan een emmer om het water op te vangen dat valt terwijl u uw huisdier inzeept. Dat water kun je vervolgens gebruiken om de badkamer schoon te maken of je planten water te geven.
 3. Draai de kraan dicht : Wanneer u het water niet nodig heeft, draait u de kraan dicht. Bijvoorbeeld terwijl u uw huisdier inzeept of terwijl u wacht tot de shampoo inwerkt.
 4. Installeer een douchekop met laag debiet : Een douchekop met laag debiet kan het waterverbruik in de badkamer helpen verminderen, zowel voor u als voor uw huisdier.
 5. Gebruik handdoeken : Gebruik na het wassen van uw huisdier handdoeken om ze te drogen in plaats van een föhn te gebruiken. Zo bespaar je energie. 

Wilt u een energiezuinige elektrische boiler?

Stap over op een elektrische boiler die zeer energiezuinig werkt. Denk aan een Wesen of Aparici Eficiente Smart.


Geplaatst

in

door